7 tips voor een onbezorgde vakantie

7 Tips voor een onbezorgde zomer

Het is bijna vakantie!! Tijd om lekker te ontspannen en te relaxen.
Onze ervaringsmaatjes hebben een lijst met tips voor je samen gesteld voor een onbezorgde zomer met veel ‘me-time’.

Tip 1: Spreek af met die ene vriend of vriendin die je lang niet hebt gesproken
Ken je dat gevoel? Dat je telkens denkt ‘die heb ik echt té lang niet gezien’. De zomer is een perfecte periode om weer eens lekker bij te kletsen met mensen die je lang niet hebt gezien. En het leuke is… Als je elkaar lang niet hebt gesproken, heb je vast veel om over te kletsen!!

Tip 2: Doe iets wat je nog niet eerder hebt gedaan
Elk weekend monopolie? Elke zaterdag voetbal? En met mooi weer altijd hamburgers op de barbecue? Voor je het weet doe je elke week het zelfde en wordt iets leuks al snel gewoon. De zomer is een perfecte periode om nieuwe dingen te ontdekken! Ga badmintonnen, memorie spelen of neem een proeflesje paardrijden.
Wie weet ontdek jij wel iets waar je goed in bent, of waar je gewoon heel veel plezier in hebt! P.s. de spelotheek leent spelletjes uit, je kunt zo voor weinig geld verschillende dingen uitproberen.

Tip 3: Ga logeren!
Een vriend, vakantiekennis of familie ergens in het land? of gewoon om de hoek… Ga logeren! Logeren kan voelen alsof je even op vakantie bent en is super gezellig. En het leukste is dan, je hoeft de volgende dag niet naar school! En zeg nou zelf, even weg van huis kan soms ook wel heel fijn zijn!

Tip 4: Mobielloos leven voor even
Heb je wel eens geteld, hoe vaak jij per dag op je telefoon kijkt? Waarschijnlijk raak je na de lunch de tel al kwijt… We krijgen door social media en whatsapp het gevoel alsof we constant op de hoogte moeten blijven en denken soms dat we onmisbaar zijn. Maar weetje? De wereld vergaat niet als je even niet online bent, en je krijgt er een hoop rust voor terug!

Tip 5: Stel een nieuwe playlist samen
Eeuwig de zelfde muziek op je telefoon staan? De zomer is een perfecte tijd voor het verfrissen van je playlist. Wist je dat je via Spotify gratis muziek kan downloaden die bij je stemming past. Ze hebben alvast lijstjes gemaakt zoals ‘feeling happy’, ‘sunday morning mood’ en ‘rainy days’. Hoef je zelf dus niet meer over na te denken

Tip 6: Maak een fotoalbum met dierbare herinneringen
Heb je veel foto’s op je telefoon staan? Je komt er pas achter als ie in de WC valt hoeveel mooie en gekke foto’s kwijt bent… Het is daarom leuk om een fotoalbum te maken met foto’s van jou en al je dierbaren. Je hebt iets om door te bladeren en zult zien dat je er blij van wordt! Via de website van de Hema of Kruidvat kun je eenvoudig online een album samenstellen.

Tip 7: Ga mee op JMZ kamp!!!
Jonge mantelzorgers tussen de 12 en 18 jaar kunnen het weekend van 30 en 31 juli mee op kamp met stichting informele zorg Twente. het beloofd een spektakel te worden! Meld je snel aan door te mailen naar jongemantelzorgers@siztwente.nl vol = vol!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *