Ervaringsmaatjes geven gastlessen tijdens VMBO carrousel

Jonge mantelzorgers geven gastlessen | Carrousel Twente

SIZ Twente verzorgt ook aankomend jaar weer gastlessen over het thema ‘jonge mantelzorgers’. Jonge mantelzorgers zijn jonge mensen die opgroeien met een ziek of beperkt gezinslid. Zij kunnen zich zorgen maken, moeten soms meer doen in huis en moeten soms ook zorg en aandacht missen. De gastlessen worden niet gegeven door oude, saaie professionals, maar door jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar oud die zelf ook zijn opgegroeid met zorg in het gezin. Dit noemen we ervaringsmaatjes.

Ervaringsmaatjes weten als geen ander hoe het is om te moeten zorgen voor een ziek of beperkt gezinslid en kunnen zich goed verplaatsen in de jongeren uit de klas. Tijdens de gastles komen er allerlei onderwerpen aan bod, zoals zorgen voor iemand, stress hebben als iemand ziek is, of waarom het belangrijk is om mensen in je omgeving soms te steunen.

Het is niet nodig om persoonlijke verhalen te vertellen als je dat niet wil, maar het mag wel. De ervaringsmaatjes doen er alles aan om te zorgen dat er een veilige en ontspannen sfeer is in de klas die de gastles leuk en ontspannen maakt. Het is niet altijd serieus, er is ook tijd voor een lolletje. Aan het einde van elke gastles wordt er afgesloten met een leuke opsteker en iets om mee naar huis te nemen, maar wat dat is vertellen we lekker niet!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *