Nieuws – Ervaringsmaatjes genomineerd voor een Appeltje van Oranje!

HENGELO – Stichting Informele Zorg Twente is met het project Ervaringsmaatjes genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Het Oranje Fonds heeft tijdens een spannende selectiedag bekendgemaakt welke tien initiatieven dit jaar tot de genomineerden behoren. De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds. Uit de genomineerden worden drie winnaars gekozen. Zij ontvangen op 18 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde de prijzen uit handen van koning Willem-Alexander.

Ervaringsmaatjes is een maatjesproject waarin jonge mantelzorgers worden ondersteund door een jong volwassen vrijwilliger of stagiaire die zelf ook is opgegroeid met een ziek of beperkt gezinslid. Een ervaringsmaatje bezoekt de jonge mantelzorger één keer per week om wat leuks te doen en een luisterend oor te bieden. Zij weten als geen ander dat zorgen delen ook echt zorgen kan schelen! Daarnaast geven de ervaringsmaatjes ook gastlessen op middelbare scholen om meer bekendheid te geven aan het thema mantelzorg. ‘Deze nominatie is een geweldige erkenning voor onze jonge mantelzorgers en maatjes! Ze cijferen zichzelf vaak weg maar deze nominatie zet ze in de schijnwerpers!’

Jaarlijkse prijs

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk. Het steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *