Kristin (15) is maatschappelijk (MAS) stagiaire en vertelt hoe dat is

Sinds 2017 kunnen ook maatschappelijk stagiaires van de middelbare school bij ons hun MAS stage invullen als Ervaringsmaatje.
Deze maatjes worden dan gekoppeld aan jonge mantelzorgers in de leeftijd van 6 tot 9 jaar, en ondernemen iedere week gedurende een half jaar ontspannende activiteiten. Één van deze MAS maatjes is Kristin (15), zij schreef wat leuks over haar stage als Ervaringsmaatje

Hallo! Ik ben Kristin,  ik ben 15 jaar oud en zit op het Greijdanus college. Samen met mijn maatje Lindy, 9 jaar oud, hebben we al heel veel leuke dingen gedaan. Bijvoorbeeld samen een dagje zwemmen of gaan bowlen! Het hoeft niet altijd geld te kosten, we zijn bijvoorbeeld ook een keer elkaars nagels gaan lakken of naar buiten gegaan en in het bos gespeeld! Ervaringsmaatjes is voor ons allebei een heel leuk project, we kunnen met elkaar over de thuissituatie praten, maar voor ons is het vooral erg fijn dat we wat afleiding hebben. Een keer per week (op de vrijdagmiddag) spreken we af en gaan we iets leuks doen. Het verschil van met een ervaringsmaatje afspreken of met een vriendinnetje afspreken is dat je je nooit hoeft te schamen voor je thuissituatie, omdat je weet dat de ander het soms ook moeilijk heeft thuis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *