‘JMZ Leuke Dingen Doen Tip Lijst’

Zo hele dagen thuis zitten en je vermaken is best lastig. Iedereen wordt een beetje grumpy misschien en de ideetjes om dingen te doen ebben ook langzaam weg. Daarom bij deze de grote ‘JMZ Leuke Dingen Doen Tip Lijst’ voor in en om het huis om samen met je papa, mama, broer of zus te doen… Have fun!

Enne, we vullen de lijst de komende tijd regelmatig aan als we leuke ideetjes tegenkomen! Of als jullie zelf toffe ideeën of tips hebben… mail of app deze dan ook eventjes door: 0610706186 of info@jmzgo.nl!

Tips voor doe dingen thuis:

  • Maak een thuisbioscoop – via Netflix, Videoland, Disney+ (als je een proefabonnement neemt en deze meteen weer opzegt kun je soms tot twee weken lang gratis kijken – of leen het password van een vriend/vriendin) of anders is er altijd nog youtube.com of NPOstart.
  • Schrijf je eigen speelfilm – ScenarioschrijverWillem Bosch, onder meer bekend van Van God losPenoza en Nieuwe buren geeft deze coronatijd op Instagram een mini-masterclass in het schrijven van een speelfilm. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben om mee te doen, meldt Bosch erbij. Twee weken lang zet hij elke dag een filmpje op Instagram. ,,Je hoeft alleen maar de filmpjes te volgen en zelf mee te schrijven, en wie weet heb je dan aan het eind van deze ellendige lockdown iets moois gemaakt”, aldus Bosch. Meedoen? Ga naar instagram.com/willembosch. (Credits: Tubantia.nl)
  • Leer een taal of naai een jurk – Juist nu is het tijd om je creativiteit in te zetten. Op YouTube zijn tienduizenden (of meer) editorials te vinden die je in één week tijd leren hoe je een jurk naait, hoe je de eerste akkoorden op die stoffige gitaar van zolder speelt en hoe je meer dan ‘twee bier alsjeblieft’ kan zeggen in het Spaans. Zoek op YouTube bijvoorbeeld naar De Spaanse Taal Club.  (Credits: Tubantia.nl)
  • Leer toneelspelen – Anneke Chen van Buro Bis uit Maarsen geeft normaal teambuilding-workshops, maar in coronatijd biedt ze gratis toneelworkshops voor kinderen aan. ,,Van jong tot oud, iedereen doet mee”, vertelt ze. ,,Het brengt echt wat positiviteit op de dag en voor kinderen is het een hoogtepuntje. Ik vind het ook heel leuk om alle enthousiaste reacties van ouders te horen.’ Anneke plaatst elke werkdag een theaterles van tien minuten op de Instagrampagina van buro_bis. Ieder kind kan meedoen, je hebt alleen een telefoon of tablet nodig en een leeg stukje vloer. (Credits: Tubantia.nl)
  • Ruim je voorraadkast op – Het is misschien moeilijk te geloven als je de supermarkten in Nederland bekijkt, maar er is genoeg eten en drinken op voorraad. Een mooie tijd dus om eens te kijken wat je zélf nog in huis hebt, (of waar je te veel van gehamsterd hebt). Staat je hele kast bijvoorbeeld vol blikken witte bonen in tomatensaus? Op de koken&eten-sectie op de website van tubantia.nl lees je alle tips om heerlijk te koken met restjes uit de voorraadkast. 
  • Familiepost – Ga samen (zelfgemaakte) kaartjes naar familieleden sturen. Voor in de vensterbank bij opa en oma, voor neefjes en nichtjes, die zich thuis ook maar vervelen. Nog een tip: Zet er het nadrukkelijke verzoek in om een kaartje terug te krijgen; zo houden we elkaar bezig. Opa en oma voorzien? Op Facebook zijn diverse acties te vinden waar je quarantaine-kaartjes kan sturen naar andere ouderen.

Online uitjes:

  • Wandel virtueel door Nederlands mooiste natuurgebieden – Mis je de natuur maar zit je noodgedwongen thuis? Niet getreurd: natuurmonumenten brengt de natuur in je woonkamer. Negentien bijzondere natuurgebieden zijn virtueel te bezoeken via Google Streetview én je kunt live zo’n 25 broedende lepelaarkoppels volgen via de Lepelaarcam. ,,Vrijwilligers hebben tientallen kilometers afgelegd met een speciale draagbare 360-graden camera om de mooiste gebieden in beeld te brengen. Van het onbewoonde eiland Griend in het hoge noorden, via het water van De Wieden en de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug tot de Sint Pietersberg in het zuiden.” Ga naar natuurmonumenten.nl voor meer info. (Credits: Tubantia.nl)

Thuis sporten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *