Start Twentse Week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 t/m 7 juni is de Week van de Jonge Mantelzorger. In deze week wordt in heel Twente aandacht geschonken aan de ondersteuning van jonge mantelzorgers. Dagelijks worden ervaringsverhalen van jonge mantelzorgers, ondersteuningsmogelijkheden en interessante weetjes van, voor en over jonge mantelzorgers via social media gedeeld.

Jonge mantelzorgers groeien op met een gezinslid met een langdurige ziekte, beperking, psychische problemen en/of verslaving. Dat dit soms ook best lastig kan zijn, weet ook onze eigen jaarstagiaire en ervaringsmaatje Justin, die tijdens de aftrap van de landelijke Week van de Jonge Mantelzorger en de campagne ‘Deel je zorg’ van het ministerie van VWS online in gesprek ging met Minister Hugo de Jonge, presentator Eric Corton 3FM DJ Frank van de Lende en vlogger Brahim Lakhal. Kijk hun persoonlijke verhalen hieronder terug of kijk via https://youtu.be/KsZLMaj-lcA.

Kijk voor meer informatie over de Twentse Week van de Jonge Mantelzorger op www.weekvdjmz.nl. Deze actie hebben we in 2019, samen met initiatiefnemers Mediant en Tactus, opgestart en inmiddels hebben al heel veel organisaties zich aangesloten. Op www.weekvdjmz.nl vind je meer info en ook een overzicht van alle ondersteuningsmogelijkheden voor jonge mantelzorgers in heel Twente. Je kunt natuurlijk ook onze eigen JMZ Go! site eventjes doorklikken natuurlijk voor de ondersteuningsactiviteiten voor jmz’ers in Borne, Dinkelland, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Tubbergen en Hof van Twente.

Have fun deze week en hopelijk vinden jullie veel herkenning in de persoonlijke verhalen van andere jmz’ers die we van de week gaan delen. Mocht je ergens vragen over hebben? Neem gerust contact met ons! Dat vinden we leuk!

Tot ziens en sprekens!

Team JMZ Go!
Carlijn, Cas, Justin, Irene, Marleen, Sharon, Sophie en Wesley

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *