Voor professionals & organisaties

Kennisteams

Twee keer per jaar organiseert JMZ Go! in de gemeente waar zij werkzaam is een kennisteam voor professionals.
Professionals, die werkzaam zijn binnen het domein ‘Jeugd en Gezin’ bij de lokale partnerorganisatie, kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Vraag aan de JMZ Go! consulent in jouw gemeente wanneer het volgende kennisteam gepland staat of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Masterclass

De JMZ masterclass is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de zorg, welzijn of onderwijs die meer kennis en informatie willen over hoe zij jonge mantelzorgers goede ondersteuning kunnen bieden vanuit hun rol en functie. De kosten voor de masterclass zijn 200 euro per deelnemer. Bekijk de agenda om te zien wanneer de volgende masterclass gepland staat. De masterclass kan ook binnen de eigen organisatie worden aangeboden voor minimaal 6 professionals.

Adviestraject op maat

Jonge mantelzorgers ondersteunen blijkt niet altijd even simpel. Wat is passend beleid voor jonge mantelzorgers? Hoe organiseer je een aanbod? Hoe vind je ze? allemaal vragen die regelmatig bij JMZ Go! terecht komt.

Afhankelijk van de vraag kan JMZ Go! een organisatie adviestraject bieden.

Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld het geven van input voor landelijk beleid, het begeleiden van jonge mantelzorgers tijdens wetenschappelijk onderzoek,  of het helpen van een school in het bieden van een mantelzorgvriendelijk klimaat. In het advies traject betrekken wij altijd minimaal 1 ervaringsdeskundige jonge mantelzorger omdat wij geloven in co-creatie.

‘Na deelname aan de masterclass wist ik beter waar jonge mantelzorgers tegen aan lopen en hoe ik ze in mijn dagelijkse praktijk kan ondersteunen’